Volledig scherm
Het Betuws Spektakel is altijd feest. © Jan Bouwhuis

Succesvol Betuws Spektakel zoekt hulp

BEUSICHEM - De kaartverkoop voor het Greatest Hits Festival in Beusichem, op 29 juni, is al vliegend van start gegaan. Maar de organisatie zoekt hulp, met name nieuwe bestuursleden zijn welkom.

Het bestuur, onder leiding van Mireille Gijsberts, bestaat uit vijf personen en geeft leiding aan tientalen vrijwilligers die het muziekspektakel al jaren mogelijk maken. Meerdere bestuursleden hebben aangegeven na dit jaar te willen stoppen. 

Greatest Hits

Op 29 juni organiseert Stichting Betuws Spektakel voor de derde keer het Greatest Hits Festival aan de Meent in Beusichem, na eerder jaren feest gevierd te hebben in het buitengebied tussen Buren, Beusichem en Kerk-Avezaath. De stichting heeft ambities genoeg, maar zoekt nieuwe bestuursleden om de ambitieuze plannen waar te maken. Na twee uitverkochte edities, vliegen ook de tickets voor de derde aanstaande editie de deur uit.

Vriendengroep

Quote

Hard werken, maar ook ontzettend veel plezier

Mireille Gijsberts, Betuws Spektakel

,,Dat is voor ons een aanmoediging om het festival verder te ontwikkelen. Niet alleen in omvang, maar juist in sfeer, aankleding en het aanbod aan horeca en artiesten”, vertelt Mireille Gijsberts. Toch maakt de voorzitter van Stichting Betuws Spektakel zich zorgen. ,,We zoeken met spoed nieuwe bestuursleden. “Het organiseren van een festival vraagt tijd en doorzettingsvermogen, maar je krijgt er veel voor terug”, zo weet Gijsberts. “We zijn écht een vriendengroep. Terwijl het festival voor bezoekers maar een dag duurt, is de op- en afbouw voor ons een feest van een week. Het is hard werken, maar samen hebben we ontzettend veel plezier. Bovendien krijgen we enorm veel waardering van de bezoekers en is de organisatie ook erg leerzaam”, zegt Gijsberts.


Ruim 2.000 bezoekers

Gijsberts wil festivalbezoekers en muziekliefhebbers uit de regio dan ook oproepen om van zich te laten horen.,,Wie het leuk vindt om een festival te organiseren voor meer dan 2000 bezoekers, is bij ons aan het juiste adres. Als je dan ook nog eens van gezelligheid houdt, hebben we een match.” 

Volledig scherm
Mireille Gijsberts was al in 2010 actief voor Betuws Spektakel © Raphaël Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland