Borden langs de weg waarschuwen voor modder. Tijdens regen kunnen wegen hierdoor spiegelglad worden.
Volledig scherm
Borden langs de weg waarschuwen voor modder. Tijdens regen kunnen wegen hierdoor spiegelglad worden. © Venema Media

Suikerbieten en maïs van het land: uitkijken met modder op de weg

BUREN - Elk jaar opnieuw is het raak: als de oogst in volle gang is en de suikerbieten en maïs van het land worden gehaald liggen de wegen vol met modder. Om ongelukken te voorkomen is de gemeente Buren een informatiecampagne begonnen. 

Landbouwvoertuigen die af en aan rijden om de gewassen van het land te halen, zorgen onherroepelijk voor modderige wegen. Voeg daarbij het typische regenachtige herfstweer en de perfecte mix voor verkeersongevallen is gemaakt. Om ervoor te zorgen dat de negatieve gevolgen van de oogsttijd zo klein mogelijk zijn, zorgen boeren, telers en loonbedrijven dat ze de wegen  schoon  maken. 

Ook krijgen automobilisten de waarschuwing dat er geoogst wordt op borden langs de weg. Met de campagne Modder op de Weg? Gas los krijgen juist werkers uit de agrarische bedrijfstak richtlijnen waaraan ze zich moeten houden tijdens de oogst. Het schoonmaken van de weg is er daar een van. 

Daarnaast kunnen boeren, telers en loonbedrijven in een folder nalezen dat zij aansprakelijk kunnen worden gesteld voor ongevallen die door modder op de weg zijn ontstaan.

Rivierenland