Touwtrekken is dé sport in Erichem

VIDEOERICHEM - Touwtrekken is de grootste sport in Erichem. Het begon 42 jaar geleden tijdens de schapenmarkt en sindsdien zet jong en oud zich schrap om de tegenstanders over de streep te trekken. De top van het Nederlandse touwtrekken verzamelde zich zondagmiddag in Erichem.

Daar werd een toernooi gehouden waar vooral veel teams uit Oost Nederland op afkwamen. Het was een mooie generale voor het Nederlands Kampioenschap dat in juni in Erichem wordt gehouden. 

Wordt Erichem kampioen?

Hoe schat voorzitter Leo van Kuijl schat de kansen in dat Erichem in juni op eigen terrein kampioen wordt? ,,We doen ons best. We hebben vandaag al twee wedstrijden gewonnen.’’ 

Max 680 kilo

Touwtrekken is meer dan alleen kracht en gewicht. ,,Een team van 8 man mag samen hooguit 680 kilo wegen. En geen kilogram meer.’’

Volledig scherm
Touwtrekken is dé sport in Erichem © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland