Volledig scherm
Esther Beets met haar gouden medaille. © DOS Sportief

Turnster Esther Beets uit Eck en Wiel pakt nationale titel sprong

ECK EN WIEL – Esther Beets uit Eck en Wiel is zondag Nederlands kampioene turnen op het onderdeel sprong geworden. De gymnaste van DOS Sportief werd zaterdag al negende in de meerkamp. 

Tijdens de titelstrijd in Vianen draaide het verschil op het onderdeel sprong om honderdsten van punten. In deze finale telde het gemiddelde van twee verschillende sprongen. Met 11.433 punten, na twee schroefsprongen, kwam Beets op een gedeelde eerste plaats. 

Clubcoach en turngoeroe Cees van Cuijlenburg – die zelf de finale bijwoonde – zegt over het optreden van Beets: ,,Zij heeft meer gedaan dan prijzen winnen. Laten zien dat in de gemeente Buren de nieuwe sporthal dringend nodig is. Niet alleen om talent de ontwikkelen, maar ook voor alle recreatieve sporters. In feite kansen geven aan iedereen. Maar ook om nieuwe sporten te introduceren. Wie toekomstgericht denkt heeft geen aanmoediging nodig. De tijd van de gewone gymzaaltjes ligt al ver achter ons.”

De turnster krijgt op 23 juni op het NK in Rotterdam de kans om Buren opnieuw op de kaart te zetten: de KNGU heeft daar een extra wedstrijd ingelast om de Ahoy Cup, waarin de beste turnsters van de categorie junior en senior strijden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland