Volledig scherm
Gebied Lingemeren vanuit de lucht gezien. © K3

Tweetal start nieuwsbrief voor inwoners Buren: ‘gemeente weet inwoners niet altijd te bereiken’

BUREN Een afvalcontainer die voor je deur wordt geplaatst zonder dat je ooit de kans hebt bezwaar te maken tegen de vergunning die dat mogelijk maakt. Dankzij twee inwoners van Lienden moet het in de toekomst nooit meer mogelijk zijn. 

De twee inwoners van villapark Lingemeren bij Lienden willen een nieuwsbrief starten voor alle inwoners van de gemeente Buren met daarin alle voor hen belangrijke informatie. Informatie die nu nog wel eens gemist wordt, stelt een van de initiatiefnemers Ton Ax. ,,Bedrijven, organisaties als de Avri en gemeenten zijn niet altijd even goed in het verspreiden van informatie. Dat zien we hier in Lingemeren waarin we soms dingen pas merken als de bezwaarprocedure tegen vergunningen al afgelopen is.’’

Beter Best Buren

Quote

We merken dan ook dat veel mensen enthousi­ast zijn over ons plan

Ton Ax

Onder de naam Beterbestburen moet regelmatig een nieuwsbrief worden verstuurd en komt er een website (bbburen.nl). Ax benadrukt dat het geen concurrentie is voor bestaande media. ,,We gaan niet zelf dingen schrijven. Het is onze bedoeling om de mensen zo goed mogelijk te informeren over de zaken die voor hen van belang zijn. We sturen dus soms ook een link van bijvoorbeeld een stuk van de Gelderlander door naar mensen. Ons doel is dat mensen niet zelf hoeven te zoeken naar nieuws over hun omgeving, maar dat wij dat voor ze vinden.’’

Volgens Ax lukt het de gemeente en andere organisaties vaak niet om die informatie goed bij de mensen te krijgen. ,,We merken dan ook dat veel mensen enthousiast zijn over ons plan. Ik heb bijvoorbeeld al gesproken met Mozaïek Welzijn.‘’ De nieuwsbrief kent nu nog 140 abonnees, maar dat moeten er snel meer worden. ,,We zijn nu op zoek naar ideeën om te zorgen dat we zoveel mogelijk mailadressen krijgen om zoveel mogelijk mensen goed te informeren. 

1 juli moet de eerste nieuwsbrief verschijnen. Die is dan vooral Gericht op park Lingemeren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland