Volledig scherm
De sloop van het zorgcentrum vordert gestaag. © Raphael Drent

Vader bouwde, zoon sloopt leegstaand zorgcentrum Maurik

MAURIK - De cirkel is rond voor vader en zoon Van Arkel. De bouw van zorgcentrum De Kersentuin in Maurik was in 1967 de eerste bouwklus voor de jonge Dik van Arkel. Zijn zoon Bert werkt nu als kraanmachinist mee aan de sloop van het al jaren leegstaande complex.

Op dit terrein komen straks 25 sociale huurwoningen. Nu is Harteman aan de Valentijnstraat in Maurik nog druk bezig met het neerhalen van het pand. Twee weken geleden is het echte sloopwerk begonnen, over nog eens twee weken moet het klaar zijn.

In twee jaar opgebouwd

De sloop doet wel wat met de inmiddels gepensioneerde Dik van Arkel, vertelt zijn zoon. ,,Hij is gisteren net even wezen kijken. Hij snapt dat het pand verouderd was, maar hij vindt het toch wel jammer. Wat hij in twee jaar tijd opbouwde, daar is in een maand tijd niets meer van terug te zien.’’

Ook voor hemzelf is het wel bijzonder. ,,Je gaat toch slopen wat je vader heeft gemaakt.’’ Dat wil niet zeggen dat hij het voorzichtiger aan doet dan anders. ,,We werken altijd  zorgvuldig, we moeten altijd netjes sorteren, het is een serieus klusje. Maar we moeten natuurlijk wel een beetje door.’’

Als de grond schoon is, wordt hij bouwrijp gemaakt, waarna de woningen worden neergezet. Harteman verzorgt ook de inrichting van de weg, zoals de bestrating. De woningen worden levensloopbestendig : ze kunnen aangepast worden aan de behoeften van de bewoner. De bedoeling is dat volgend jaar de eerste bewoners in hun nieuwe huis kunnen trekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland