Volledig scherm
Eiland v Maurik © William Hoogteyling

Vakantiekrachten zijn onmisbaar in Rivierenland

MAURIK - Meer dan de helft van alle scholieren en studenten neemt een tijdelijk baantje in de zomer. Dat is meer dan in 2014, toen slechts 40 procent dat deed. De economie in Rivierenland draait deze zomer voor een flink deel op vakantiekrachten.

Wie nu nog zoekt naar een vakantiebaantje, heeft ruim de keus. Veel bedrijven staan te springen om vakantiekrachten. Ook uitzendbureau Rivierenland in Tiel kan scholieren en studenten zó aan tijdelijk werk helpen, zegt Janet Meier: ,,Jazeker, er is veel vraag naar arbeidskrachten. Voor scholieren en studenten van 18 jaar en ouder hebben wij bijvoorbeeld werk bij het bestrijden van de eikenprocessierups of maaiwerk. En voor wie iets jonger is er werk als schoonmaker of horecapersoneel op een vakantiepark.’’

Fruitteler

Fruitteler Wim Verwoert uit Lienden zoekt nog bessenplukkers. ,,We gaan meestal met een man of dertig aan de slag”, vertelt Verwoert. Al vanaf 13 jaar zijn scholieren welkom op zijn velden. ,,En leeftijd maakt niets uit voor je salaris”, zegt Verwoert. ,,Je krijgt hier 40 eurocent per kilo. Als je hard werkt, is twintig kilo per uur haalbaar. We beginnen om zeven uur ’s ochtends en als de temperaturen niet te hoog zijn, stoppen we rond drieën. Als er netjes wordt geplukt, is het hartstikke gezellig.”

Eiland van Maurik

Quote

Je verdient niet alleen, je leert hier ook

Ruben Klösters, Eiland van Maurik

Wie op zoek is naar afwisseling, kan terecht bij vakantiepark Eiland van Maurik. ,,Het hoogseizoen is begonnen, aanmeldingen zijn altijd welkom al hebben we onze formatie op dit moment rond’’, vertelt medewerker Ruben Klösters. ,,Bij ons kan je op veel verschillende plekken terecht. Of je nu bij het zwembad, in de haven, horeca, huishoudelijke dienst of watersport wil werken, het kan bij ons allemaal.” Solliciteren kan vanaf 15 jaar. ,,Wij willen graag gastvrijheid uitstralen naar de bezoekers, dus leren we je graag de kneepjes van het vak. Je verdient niet alleen geld, je leert hier ook een hoop.”

Post NL

Ook in de zomer moet post bezorgd worden. ,,Wij zijn al lang het perfecte vakantiebaantje”, betoogt Tahira Limon van Post NL. ,,De vakantiekrachten kunnen uitslapen, want we beginnen pas rond elven. En als je wijk klaar is (wat 2 à 3 uur duurt, BE) klaar is, heb je de hele dag nog voor je.” Ook de arbeidsomstandigheden zijn volgens Limon aangenaam. ,,Je werkt in de buitenlucht, vaart je eigen koers en hebt leuk contact met de buurt.” Solliciteren kan vanaf 15 jaar. Een eigen fiets en smartphone zijn wel verplicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland