Het destijds nieuwe veer van Eck en Wiel kwam een paar jaar geleden langs zijn grote broer het veer van Wijk bij Duurstede.
Volledig scherm
PREMIUM
Het destijds nieuwe veer van Eck en Wiel kwam een paar jaar geleden langs zijn grote broer het veer van Wijk bij Duurstede. © William Hoogteyling

Veerponten tussen Vallei en Rivierenland varen korter en trekken veel minder klanten

OPHEUSDEN/RHENEN - De klanten blijven voor een groot deel weg, dus varen diverse veerponten over Neder-Rijn en Lek minder lang. Ook zijn er extra hygiënemaatregelen vanwege het coronavirus: soms wordt het geld met visnetjes geïnd.

Er zijn weinig riviergedeelten in Nederland waar zo veel veerponten de oversteek maken als de Neder-Rijn en Lek tussen A50 en A27/A2. Dat komt omdat er tussen de ver uit elkaar gelegen snelwegen slechts één brug ligt: de Rijnbrug bij Kesteren-Rhenen. Dus varen er dagelijks liefst zeven veerponten bij Culemborg, Beusichem, Rijswijk, Eck en Wiel, Ingen, Opheusden en Randwijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland