De Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren ligt op de Betuwse oever op Burens grondgebied
Volledig scherm
PREMIUM
De Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren ligt op de Betuwse oever op Burens grondgebied © Sven Menschel

Verbreden Rijnbrug Rhenen wordt een spektakel, opbouw in de uiterwaarden

BUREN/RHENEN - Het wordt een megaklus voor de gemeente Buren, zei wethouder André van den Hurk deze week. Maar die gemeente gaat namens de betrokken provincies, regio's en vijf gemeenten de kar trekken voor de verbreding van de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren.

6 reacties

 • elco

  2 jaar geleden
  We hebben in de afgelopen periode het thuiswerken ontdekt . Dus Mensen die thuiswerken blijf thuiswerken waar mogelijk. Dan blijft er in de spits genoeg ruimte over voor de overige verkeersdeelnemers zonder aanleg van al het extra asfalt. Dit is niet goed voor het milieu en landschap.Met Corona toch iets om over na te denken.
 • AstrA1993

  2 jaar geleden
  Ja je hebt helemaal gelijk  !  blijkbaar zijn de geleerde dames en heren van provincie en gemeente,s  alleen maar gefocust op de  brug ,   maar verderop richting Veenendaal gaat het bij druk verkeer gewoon weer helemaal vast lopen ,  gaat daar dan ook een nieuwe weg richting A 12 komen..?   a 80 miljoen..?
 • Zettense

  2 jaar geleden
  Trek het spoor ook meteen weer door naar Kesteren.
 • Ale Kok

  2 jaar geleden
  Jarenlang deze brug gepasseerd zowel in de ochtend als de avondspits.Het probleem is niet de brug maar de verkeersafwikkeling bij Stikke Hucht en het kruispunt bij Achterberg.Je kunt de brug verbreden tot 10 rijstroken, maar zolang de rest van de route maar twee rijstroken heeft verandert er weinig, hooguit sta je op een andere plek stil.
 • Ik ben Ben

  2 jaar geleden
  Dat gaat de gemeente mooi wat centen aan bouwleges opleveren. Zullen ze wel met Rhenen moeten delen denk ik maar zal wel snel gaan over een miljoen ofzo.