Volledig scherm
© Thinkstock

Vier jaar cel voor Mauriker vanwege misbruik jongens

Arnhem – De rechtbank heeft de 39-jarige Martin V. uit Maurik veroordeeld tot een celstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk. De Mauriker zou zich, samen met ex-vriend Peter D., meerdere malen hebben vergrepen aan minderjarige jongens en een gehandicapte man. D. kreeg in maart van dit jaar al een gevangenisstraf van zes jaar opgelegd.

Ook moet V. aan één van de slachtoffers een schadevergoeding van 3.800 euro betalen. Tijdens de inhoudelijke zitting, twee weken geleden, gaf de introverte Mauriker schoorvoetend toe deels schuldig te zijn en het bed te hebben gedeeld met jongens in de leeftijd van veertien tot zestien jaar.

Geen dwang
„Maar het gebeurde nooit onder dwang. Toen ik een jongen van die leeftijd was, wilde ik ook graag naar bed met oudere mannen. Ik weet dat het niet mag, maar vind het ook niet per definitie heel verkeerd.”

Dominant
Ook verklaarde de man onder invloed van zijn ex-vriend te handelen. „Hij was de actieve van ons twee, ik de passieve. Ik had eigenlijk helemaal geen interesse in jonge jongens. Maar heb laten meeslepen door D., hij kon verschrikkelijk dominant zijn.”

Celstraf
Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van vijf jaar voor de man: „Hij maakte keer op keer misbruik van onzekere pubers. Volgde alleen maar zijn eigen lustgevoelens en hield met niemand rekening.”

Rivierenland