Volledig scherm
SCR (blauw shirt) en MEC spelen in november weer een onderling duel. Deze foto komt uit 2017. © Foto Raphael Drent

Voetbalclubs MEC en SCR begraven ruim een jaar na massale vechtpartij de strijdbijl

MAURIK/RIJSWIJK - Ruim een jaar na het gewelddadige treffen tussen de supporters, hebben de voetbalclubs MEC’07 uit Maurik en SCR uit Rijswijk besloten de verstoorde verstandhouding te herstellen. De besturen hebben daarover een akkoord bereikt.

Het ging in juni 2018 goed mis tussen de clubs toen supporters van SCR de spelersbus van het rivaliserende MEC opwachtten nadat die laatste club was gedegradeerd. De situatie escaleerde daarna snel en er werden zelfs vier mensen aangehouden bij een vechtpartij.

De verhoudingen tussen de clubs waren daarna dusdanig verstoord, dat de KNVB besloot om beide clubs in het seizoen 2018/2019 helemaal uit elkaar te houden in alle competities. Verzoeningspogingen liepen op niets uit.

Mediators

De afgelopen maanden is er met hulp van twee onafhankelijke mediators opnieuw intensief gesproken. Daarbij is alles wat is gebeurd uitvoerig besproken en geëvalueerd, zo laten de beide clubs nu weten.

Jan de Boer, burgemeester van Buren, reageert opgetogen op de verzoening. ‘De manier waarop dit gebeurd is kan werkelijk een voorbeeld zijn voor de KNVB en heel Nederland’, laat hij weten op de Facebookpagina van SCR. 

Intensieve periode

De beide voorzitters laten zich in soortgelijke bewoordingen uit: ‘Het was een intensieve periode die we nu gelukkig kunnen afsluiten’, zegt MEC-voorzitter Jos van Rouwendaal. Zijn collega Frank van Egmond van SCR: ‘Het sportieve staat nu weer centraal.’

Op zondag 10 november spelen de eerste elftallen van de clubs voor het eerst weer tegen elkaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland