Volledig scherm
De RheLie tussen Lienden en Rhenen. © William Hoogteyling

Voetveren gaan weer dagelijks varen

LIENDEN/ CULEMBORG - De veerpontjes van Uiterwaarde gaan met ingang van zaterdag weer dagelijks varen. Sinds het begin van het seizoen gebeurde dat alleen nog in de weekenden. Tot en met 16 september varen ze elke dag tussen 10.00 en 18.00 uur.

In Rivierenland gaan de pontjes over de Waal (Druten-Dodewaard en Varik-Heerewaarden) weer dagelijks heen en weer. 

Ook de Liniepont tussen Culemborg en Schalkwijk of Everdingen) en de pont over de Linge (Galgenwaard-Heukelum) beginnen zaterdag met hun verhoogde frequentie. In de Vallei gaat het om het pontje RheLie, dat vaart van Rhenen naar Lienden. Net buiten de Vallei geldt dit voor het Renkumse Veer tussen Renkum en Heteren. 

Na 16 september varen de voetveren nog de laatste twee weekenden van september, waarna het verenseizoen wordt afgesloten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Run op winterse producten in de bouwmarkten: van strooizout tot sneeuwschuivers
    PREMIUM
    video

    Run op winterse producten in de bouwmark­ten: van strooizout tot sneeuw­schui­vers

    NIJMEGEN - In bouwmarkten is het deze dinsdag een komen en gaan van klanten. Van ruitontdooiers en sneeuwschuivers en van strooizout tot ruitenwisservloeistof; op veel winterse producten is door het winterweer een run ontstaan. ,,Mensen beseffen pas laat dat ze dat soort spullen nodig hebben. Dan kan het zijn dat het zo gebeurd is met de voorraden’’, zegt Theo van der Velden, die de spullen al veertig jaar verkoopt bij de Gamma in Nijmegen-West.

Rivierenland