Volledig scherm
De vrouwentriatlon, toen het nog in Beesd werd gehouden. © William Hoogteyling

Vrouwentriatlon keert terug naar Rivierenland

BEUSICHEM - De vrouwentriatlon keert na een afwezigheid van twee jaar terug naar terug naar Rivierenland. Niet in Beesd, waar het evenement in 2009 het levenslicht zag, maar in Beusichem.

Op zondag 23 juni verwacht de organisatie zo’n 250 deelnemers aan de start bij de recreatieplas De Meent. De organisatie in Beesd zette er in 2017 met weemoed een streep door, toen de beheerder van de camping BetuweStrand Recreatie de deur voor de triatlon dichtdeed. Gasten zouden te veel hinder ondervinden van de wedstrijd, was destijds de uitleg.

Triatleten zochten de afgelopen twee jaar hun heil in Utrecht. Maar omdat met name het fietsparcours te gevaarlijk werd door een combinatie van wedstrijdrijders en ‘normale’ weggebruikers, zocht de organisatie een nieuwe thuishaven voor de vrouwentriatlon.

Blij

,,We zijn blij met Beusichem’’, zegt Sione Jongstra van de Stichting Vrouwentriatlon en zelf viervoudig Nederlands kampioene middenafstand en Nederlands kampioene duatlon. ,,Vooral over het loopparcours rond de plas zijn we tevreden. Geen asfalt, wel verhard. En iedereen kan na de wedstrijd douchen.’’ 

Jongstra stond aan de wieg van het evenement in Beesd en is hoopt dat de terugkeer naar de voorbode is van een nieuwe reeks vrouwentriatlons. ,,De inschrijving is afgelopen weekend geopend. Aanmeldingen lopen al binnen.’’

Deelnemers kunnen kiezen uit de 1/16 triatlon (250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,7 kilometer hardlopen) en de 1/8 triatlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 4,7 kilometer hardlopen).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland