Volledig scherm
© William Hoogteyling

Watusi's op Maurikse savanne

MAURIK - Automobilisten op de provinciale weg N320 tussen Culemborg en Kesteren  zijn inmiddels wel gewend aan het gemeentehuis in Maurik, maar zetten nu grote ogen op bij het zien van de Afrikaanse Watusi-runderen. 

Door de droogte is de wei geel gekleurd, wat doet denken aan Afrikaanse savanne. Veehandelaar Danny van Zetten heeft er twee jaar aan gewerkt om de kudde van tien koeien, tien kalfjes en vier stieren naar de Betuwe te halen.

Geen zuivel of vlees

Quote

Ze houden van warmte

Danny van Zetten

 ,,Puur voor de aardigheid, niet voor melk of vlees. We hebben een mooie vijver gegraven en een schuilhut voor ze geplaatst. Ze hebben het naar hun zin, maar die schuilhut hoeft voor hen niet. Ze houden van warmte. In september halen we ze naar onze stal in Eck en Wiel. We krijgen heel leuke reacties, veel mensen maken foto’s.’’ De Watusi-runderen waren met uitsterven bedreigd, maar mede door de verspreiding van de runderen over de hele wereld is dat gevaar afgewend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland