Sportpark MaurikOost moet ruimte gaan bieden aan een nieuwe sporthal.
Volledig scherm
PREMIUM
Sportpark MaurikOost moet ruimte gaan bieden aan een nieuwe sporthal. © Raphael Drent

Weer crisis rond sporthal Maurik: grootste hoofdpijndossier terug van weggeweest

MAURIK - En weer doet het ’au!’ rond de bouw van sporthal Lignum op het sportpark in Maurik. Het grootste hoofdpijndossier in Buren, waar in 2019 al een college over viel, is terug van weggeweest. 

4 reacties

 • Hennie de Haas

  2 maanden geleden
  Woningen komen er op die locatie sowieso niet. Bovendien is cq wordt er in Maurik genoeg gebouwd. Een gymzaal is voor die scholieren groot genoeg. Dat scheelt aanzienlijk in bouw-en exploitatiekosten💰...
 • Henk De Jong

  2 maanden geleden
  J. Zomers natuurlijk zijn woningen heel welkom, die worden in maurik Oost volop gebouwd, maar, 12 jaar geleden is de gymzaal gesloopt en we zijn inmiddels 12 jaar verder en er is alleen maar vergaderd, vergaderd, vergaderd. De basisschool kinderen uit maurik, zo'n 450, gaan al 12 jaar in touringcars naar de gymzaal in eck en wiel en rijswijk. Wat denk je dat dat jaarlijks kost? Het is bespottelijk dat een dorp als maurik niet over een gymzaal beschikt. Een soap van jewelste.
 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Ik vind het moeilijk... op deze plek kun je ook 50 nieuwe woningen bouwen. Daar hebben de mensen in Maurik meer behoefte aan.
 • Hennie de Haas

  2 maanden geleden
  Onwenselijk om in een armlastige gemeente als Buren een sporthal te bouwen waar maandelijks minimaal € 7.500, - bij moet. Of gaan we de WOZ - ondanks top 20 plaats in Nederland - nog verder verhogen 🙄...
 1. Buren ontziet hondenbezitters en verkeerslessen alsnog, gemeentehuis wordt verkocht
  PREMIUM
  1

  Buren ontziet hondenbe­zit­ters en verkeers­les­sen alsnog, gemeente­huis wordt verkocht

  MAURIK - De grote bezuinigingen staan recht overeind, maar de gemeenteraad van Buren koos er dinsdag kort voor middernacht toch voor om enkele bezuinigingen te schrappen die inwoners hard raken. Zo blijven er gratis hondenpoepzakjes, wordt de hondenbelasting toch afgebouwd en blijft de gemeente betalen voor verkeerslessen- en diploma's voor basisscholieren. Ook is er steun voor Theater Heerenlogement.

Rivierenland