Volledig scherm
In 2017 werd de parkeerplaats bij het nieuwe winkelcentrum in Lienden voltooid. Ondanks wegwerkzaamheden blijft de parkeerplaats bereikbaar © William Hoogteyling

Werken aan Marsdijk en bij winkelcentrum Lienden

LIENDEN - Vanaf eind augustus wordt er bijna twee maanden gewerkt aan de Marsdijk tussen Kesteren en Lienden. Ditmaal niet aan de versterking van de dijk, maar aan een nieuw wegdek.

De dijk is in de voorbije jaren al op sterkte gebracht en kan eventueel hoogwater in de Rijn dus prima trotseren. Het waterschap is dus klaar met de dijk langs de Rijn. Maar het wegdek op de dijk moet vernieuwd worden. Vanaf maandag 26 augustus wordt de Marsdijk tussen de Drosseweg en Rijndijk in Lienden voorzien van nieuwe fundering en nieuw asfalt.

Medio oktober moet de klus geklaard zijn, het verkeer wordt omgeleid. Bedrijven aan de Marsdijk blijven bereikbaar vanaf de Kesterense kant via de Rhenenseweg. 

Winkelcentrum

Het zijn niet de enige wegwerkzaamheden waar Lienden mee te kampen krijgt. Maandag wordt al begonnen op de Verbrughweg in Lienden. De weg wordt voorzien van een nieuw trottoir en nieuwe verharding in de rijbaan. De lantaarnpalen krijgen LED-verlichting. 

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid. De grote  parkeerplaats bij winkelcentrum Midden Betuwe is nog wel bereikbaar vanaf de zuidzijde, via de Adelsweg. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd en zijn eind september klaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland