Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Wijndomein Erichem uitgeroepen tot beste wijngaardenier

AMERONGEN/ERICHEM - De eigenaren van het Betuws Wijndomein in Erichem zijn samen met een wijnboer uit Vijlen uitgeroepen tot beste wijngaardeniers over 2017 en 2018. 

Zondag werden in Amerongen medailles uitgedeeld aan de beste wijnen uit Nederland en België. Zes wijnen kregen een gouden medaille. 

Daaronder zat in tegenstelling tot vorig jaar dit jaar geen wijn uit Erichem. Maar omdat de verschillende wijnen van het wijndomein dit jaar en vorig jaar een zeer hoog niveau haalden, werd het wijndomein toch beloond met een titel. 

Zilveren medaille

De wijnen moesten minimaal beloond worden met een zilveren medaille. Maar liefst zeven wijnen vanuit de Betuwe kregen die titel toebedeeld. Nog eens vier wijnen kregen de bronzen medaille. Ook wijngaard de Kruithof in Ophemert kreeg een bronzen medaille en een zilveren medaille voor twee witte wijnen.  

Weinbauamt

De Wijnkeuring van de Lage Landen werd uitgevoerd door het Deutsche Weinbauamt, die daarbij dezelfde criteria gebruikt als bij de wijnkeuring in Duitsland. De juryleden keurden 186 wijnen uit Nederland en België. De uitslag werd bekend gemaakt in het Koetshuis bij Restaurant Bentinck in Amerongen. Daarbij konden de wijnen ook geproefd worden.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland