Volledig scherm
De ringelrob in Utrecht © Nico Kuyvenhoven

Zeehond trekt weg uit Utrecht en is gespot in jachthaven van Maurik

UpdateMAURIK - De zeehond die dit weekend opdook in Noord-Holland en vervolgens in Breukelen op een woonboot overnachtte is dinsdagavond gezien in de jachthaven van Maurik. Dat meldt zeehondencentrum Pieterburen, die daarover een melding heeft gekregen.

Het zeehondencentrum heeft de dierenambulance Tiel gevraagd om bij het Eiland van Maurik te kijken in de hoop dat het diertje gezien wordt. Het centrum wil het dier vangen omdat het normaal leeft in het poolgebied bij Noorwegen. De zeehond moet afkoelen en aansterken.

Later op de avond kwam er een nieuwe melding binnen. De ringelrob werd gezien bij de Pont van Wijk bij Duurstede. Omdat de zeehond daar weer bij allerlei sluizen komt, kan hij alle kanten op zwemmen.

Publiek op afstand houden

De dierenambulance is ook gevraagd om publiek op afstand te houden. Mocht de zeehond gezien worden dan zal het zeehondencentrum uitrukken en pogen de zeehond te vangen.

Overigens werd de dierenambulance ook ingezet bij de zoektocht op een boot. Daarbij werd de zeehond niet gezien, maar is wel een oude kat met één oog gered die vastzat onder een brug. Dat meldt een medewerker van de dierenambulance. Het diertje is gered en is meegenomen om aan te sterken.

Volledig scherm
De ringelrob op het terras van de woonboot in Breukelen. © AD
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland