Volledig scherm
Zoelen © ronald verwijs

Zoelenaren die met de gemeente willen praten kunnen terecht in de kerk

ZOELEN - Zoelenaren die iets met de gemeente willen bespreken kunnen dinsdagmiddag terecht in de Zoelense kerk. De gemeente Buren houdt daar een inloopbijeenkomst.

De uitgestrekte gemeente Buren kent vijftien kernen (plus delen van Kapel-Avezaath en Buurmalsen) en voor veel inwoners is het gemeentehuis in Maurik ver weg. Vandaar dat de gemeente zoekt naar mogelijkheden om de drempel voor de inwoners te verlagen. Er zijn vooralsnog drie dorpen geselecteerd - Ingen, Ravenswaaij en Zoelen -  waar de gemeente gaat uitproberen op welke manier de inwoner het best bereikt kunnen worden.

Maatwerk per dorp

Omdat elke kern weer anders is, wordt maatwerk per dorp geleverd. Dit jaar wordt op verschillende manier getest welke aanpak het beste werkt. Mogelijk wordt het dan op de een of andere manier ook in de andere dorpen (en stad) van de gemeente Buren ingevoerd. Daarover beslist de gemeenteraad begin 2020 in de zogeheten visie kerngericht werken.

In de kerk

Zoelen is dus een van de drie proefkernen.  Zoelenaren hebben aangegeven dat er behoefte is aan een vast inloopmoment en een vaste contactpersoon. Vandaar dat de Zoelense contactambtenaar Ranesh Balla dinsdagmiddag 20 augustus tussen één en vier uur in de kerk klaar zit om inwoners te woord te staan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland