Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 579.

Zwemmen tussen de koikarpers

rivierenlandersZe heeft net in Zoelen benzine getankt voor de zitmaaier van haar vader. ,,Die heeft een tuin, zo groot als een half voetbalveld’’, zegt Fenny Vervat (45). Nog mooier vindt ze de vijver met koikarpers. 

Volledig scherm
Fenny Vervat. © Raphael Drent

,,Ik denk dat ik vanmiddag in de vijver ga zwemmen. Veel mensen verafschuwen dat, omdat het stress zou veroorzaken bij de vissen, maar dat is echt onzin. Ik heb er wel zin in. Het is echt heel lang geleden dat ik in die vijver gezwommen heb.’’ In Zoelen is ze op haar gemak. ,,Ik ben hier geboren, maar woon nu in Tiel. Het liefst ga ik met gierende banden terug. Dat blijft een sluimerend verlangen. Ik hou van Zoelen. Dit is mijn dorp. Het is heerlijk rustig. Iedereen kent elkaar. Ik mis Zoelen, maar een terugkeer zit er niet in. Mijn man is verknocht aan Tiel.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland