2018: 'Vierdaagse afgelast, Vitesse krijgt Advocaat als trainer'

columnJeroen Dijsselbloem verhuist naar Griekenland om een B&B te  beginnen. ,,Dit land is in mijn hart gaan zitten", zegt hij bij zijn afscheid. Hij schenkt zijn twee varkentjes aan Alexander Pechtold, die verrast reageert.

Vitesse ontslaat Henk Fraser. Zijn opvolger is Dick Advocaat, die ook Sparta blijft trainen. ,,Het is altijd mijn droom geweest de twee oudste verenigingen in de eredivisie te trainen. Ik voel me jong, 70 is het nieuwe 30", zegt een montere Advocaat bij aankomst op het trainingsveld in Papendal. De KNVB probeert de benoeming te blokkeren, maar Vitesse wint de rechtszaak.

Emile Roemer wordt burgemeester in het VVD-dorp Rozendaal. Hans Wiegel juicht de stap van Roemer toe. Jan Marijnissen is woest en sneert dat Roemer met zijn karige salarisje in Rozendaal maar weinig kan afdragen aan de partijkas. ,,Hij besteelt de SP gewoonweg", aldus een schuimbekkende Marijnissen.  

Waylon wordt gediskwalificeerd bij het Eurovisie Songfestival, nadat hij is betrapt op doping.

Bestorming provinciehuis

De Waal valt in juli bijna droog. De scheepvaart wordt stilgelegd. Onder leiding van een wadloper en burgemeester Hubert Bruls probeert een groep Nijmegenaren lopend Lent te bereiken. Als ze vast komen te zitten in de modder, wordt de poging gestaakt. 

Boze wijnboeren bestormen het provinciehuis, nadat hun bedrijven op slot waren gezet. Op druiven in alleen Gelderland was een mysterieuze bacterie aangetroffen, die volgens gedeputeerde Van Dijk slecht voor hart en bloedvaten zou zijn. Fakenieuws, volgens de boeren.

De Vierdaagse wordt afgelast. Door een aanhoudende hittegolf met temperaturen van boven de 40 graden is het volgens de autoriteiten onverantwoord om de wandelaars op pad te sturen. Twee Britse militairen die het toch proberen, raken bevangen door de hitte. 

Panda's in GelreDome

Emile Ratelband maakt zijn belofte eindelijk waar en emigreert naar Australië. Op zijn afscheidsfeest maakt hij bekend dat hij zijn patatzaak De Haphoek schenkt aan Alexander Pechtold. Die is niet verbaasd. ,,Ik ben daar al 25 jaar klant", zegt hij. 

De politie plukt Dick Advocaat van de snelweg. De dodelijk vermoeide coach was op weg van Arnhem naar Rotterdam en viel op doordat hij niet harder dan 70 reed. 

Totale verkeerschaos in Wageningen, waar duizenden PVV'ers met aanhangers op weg zijn naar het huis van Alexander Pechtold. Geert Wilders had hen opgeroepen de inhoud van hun zolders, kelders en garageboxen te schenken aan Pechtold. 

Boze Vitesse-fans betogen bij GelreDome nadat uitgelekt is dat Marcel Boekhoorn het stadion wil kopen. De miljardair heeft plannen zijn twee panda's onder te brengen in het Arnhemse stadion. Later blijkt dat het om nepnieuws gaat, bedacht in Rusland.  

Volledig scherm
Rob Berends. © Joost Hoving
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Werkloos? D’ran dankzij Laborijn!
    PREMIUM
    Column Rob Berends

    Werkloos? D’ran dankzij Laborijn!

    Deze week kwam een onderzoek van de Rooie Vrouwen – die bestaan dus nog! – naar buiten. Zij hadden een meldpunt ingesteld voor klachten over de praktijken van Laborijn, de sociale diensten van Doetinchem, Aalten en Oude IJsselstreek schuilgaan. ‘Laborijn’, het woord had alle alarmbellen al moeten laten rinkelen. Sociale diensten die ten prooi vallen aan de fantasienaampjesmaffia – het kan alleen maar slecht aflopen.

Columns