Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Willems. © Jan van den Brink

De bijl in Annebetje

columnIk was 15 jaar en het was mijn taak om tijdens de vakantie van mijn ouders voor de kippen te zorgen. Ging prima, zolang ik een handje graan door het gaas naar binnen gooide. Maar midden in die 2 weken was het ook tijd voor een fris hok. Zaagsel opvegen, nieuw zaagsel erin, zo stond op de instructie. 

Een halve minuut was ik binnen en ik werd besprongen. Niet door de dames, maar door kippenvlooien, zoals ik het daarna gillend aan de telefoon vertelde. Mijn vader in een munttelefoon in Frankrijk en ik hysterisch van de jeuk in mijn haar thuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Ik wil graag opnieuw beginnen in Nederland, zonder vlaggen’
    PREMIUM
    Anwar burgert in

    ‘Ik wil graag opnieuw beginnen in Nederland, zonder vlaggen’

    In Nederland is een vlag een mooi symbool. De driekleur wordt gebruikt als het feest is, als we om respect vragen of als we trots zijn. Sinds de oorlog in Syrië houd ik niet meer van vlaggen. Syrië heeft er drie. Een die hoort bij president Assad, een voor de Koerden en een voor de rebellen. De 'Assadvlag' is eigenlijk gewoon de nationale Syrische vlag, maar omdat hij al lang de baas is in het land ,wordt deze inmiddels geassocieerd met hem.

Columns