Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Een echte journalist is een waakhond van de democratie, ik ben eerder een cavia

Column Remco KockZondag bezocht ik voor deze krant een voetbalwedstrijd van MASV. Een jongeman die overwoog journalistiek te studeren, keek met me mee, om een impressie van het vak te krijgen. Vooraf waarschuwde ik hem: ,,Ik ben niet de aangewezen persoon. Ik heb niet eens journalistiek gestudeerd.”

Als ik aan journalistiek denk, denk ik aan een boek dat ik recent las. Catch & Kill, waarin de tegen de machtsstroom in roeiende Ronan Farrow onthulde dat Harvey Weinstein een serieverkrachter was.

Echte journalisten zijn mensen die een verborgen waarheid aan het licht brengen. Ik heb nog nooit iets aan het licht gebracht, ben liefhebber van de meer aan de verbeelding overlatende schemering.

Quote

Conclusie: Pasveer in Oranje

Zondagmiddag arriveerde ik natgeregend en katerig in de MASV-kantine, waar ik niet de enige leek die hem de avond ervoor ,,goed geraakt had”. De MASV-kantine is een van de schaarse plekken in Arnhem die qua volkse gezelligheid met De Schoof kan concurreren. Eigenlijk moet de kantine een kroegnaam krijgen. ’t Kasteel of zo.

De kater had ik de avond ervoor opgelopen. Eerst keek ik ADO Den Haag-Vitesse (0-0) op groot scherm in de Heeren van Aemstel.

Naar aanleiding van het knappe keeperswerk van Remko Pasveer herinnerde een dropshot drinkende Vitesse-supporter zich dat er in de jaren zeventig een keeper (zijn naam ben ik vergeten) na een perfecte wedstrijd een 10 had gekregen van Voetbal International. ,,Pasveer verdient vandaag een 9.” Conclusie: Pasveer in Oranje.

Columns