Tractoren op de John Frostbrug in Arnhem voorafgaand aan de protestactie bij het provinciehuis van Gelderland in.
Volledig scherm
PREMIUM
Tractoren op de John Frostbrug in Arnhem voorafgaand aan de protestactie bij het provinciehuis van Gelderland in. © ANP

Er is een nieuw evenement geboren: tractordag

Column Remco KockToekijkend hoe tractoren als een leger tanks het plein voor het provinciehuis op toeterden, dacht ik maandag aan de woorden van mijn overbuurman tijdens het weekend van de Living Statues.

,,De levende standbeelden, maar ook de Harley Davidsondag. Als motorliefhebber vond ik dat altijd prachtig”, somberde de pas gepensioneerde overbuurman met baard en oorbelletje. ,,Zo jammer dat zulke evenementen uit de binnenstad verdwijnen.”

Het waren geen Harleys, maar de talloze toeterende tractoren waren een bezienswaardigheid, zeker met dat nazomers herfstzonnetje. Ik zag geen overbuurman, wel met mobieltjes filmende Arnhemmers, stadsgenoten in wiens ogen je kon lezen: lekker man, een bietje gratis reuring.

Er waren mensen die een maand eerder, op ongeveer dezelfde plaats, hadden staan applaudisseren voor Market Garden-veteranen en nu klapten voor de boeren, ook helden, ,,want zij staan met de poten in de stront voor ons vreten”. Stikstof mocht niet letterlijk stikstof worden voor hardwerkende agrariërs.

Quote

Lekker man, een bietje gratis reuring

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns