Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Robert van den Berge

Er is elke dag iets te beleven op het parkeerdek van het ziekenhuis

Column Willemien WeermanJa hoor, daar rijdt de kleine rode Peugeot het parkeerdek op. Exact om tien over zeven als ik de luxaflex openschuif. Het is elke dag hetzelfde ritueel.

Ze slaat het portier dicht, gaat door de knieën om zichzelf te spiegelen in de autoruit, haalt haar handen door het haar en frunnikt wat aan haar kleren. Dan gaat ze met kwieke pas op weg alsof ze heel veel zin heeft in haar werkdag.

Zo leer ik op afstand tientallen mensen kennen. Ze werken allemaal in het ziekenhuis want alleen personeel mag hier de auto stallen. Een keertje zie ik een man de afrastering beklimmen. 

Hij probeert op hardhandige wijze een verkeersbord te verwijderen. Het is een bizar schouwspel. Uiteindelijk lukt het hem. Later hoor ik dat het een patiënt van de psychiatrische afdeling is. Hij was bezig door te draaien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns