Napolitana of romana

columnIk wist het niet. Mijn pizza had enkele van die donkerbruin tot zwartgeblakerde luchtbellen in de korst, en ik had eigenlijk geen idee of ik dat nu moest waarderen of niet. En, interessanter nog, of het hoort volgens de ijzeren Italiaanse wetten der kookkunst.

Een Gelderse Italiaan met groot talent en liefde voor koken, stuurde mij het antwoord en meer. Je hebt twee soorten pizza's bij pizzeria's. En dan hebben we het even over de bodem, die toch wel het belangrijkste is. Een Romeinse heeft een dunne en krokante bodem. Een Napolitaanse heeft een zachte, wat nattere bodem en is niet te dun zodat je de pizza kunt vouwen en met je handen kunt op eten. Dat is ook de variant die je handig onderweg op straat kunt eten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns