Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Stel je voor dat wij twee weken in quarantaine moeten, je moet toch eten

Column Diana Van HoutenTerwijl het coronavirus wereldwijd steeds meer besmettingen veroorzaakt en ook onder niet-Chinezen de eerste dodelijke slachtoffers heeft gemaakt, lijkt de Nederlandse overheid het allemaal niet zo serieus te nemen.

En op de website van onze Liemerse gemeenten vind je als inwoner al helemaal geen informatie. Als webbeheerder van zo'n gemeentelijke website zou ik toch op zijn minst een link naar het laatste nieuws en aanbevelingen van het RIVM hebben gemaakt, maar zelfs dat lijkt te veel moeite. Inspringen op de actualiteit zal dan ook nooit het sterke punt van onze lokale overheid worden.

Quote

Een bekende hypothese is dat iedereen op de wereld maximaal zes personen van elke willekeuri­ge andere persoon verwijderd is

Geen wonder dat ook de inwoners er zich allemaal niet zo druk om maken. Toch is één van de Nederlanders die in Finland een busje deelde met een met het virus besmette Chinees, en als gevolg daarvan in een Fins huisje in quarantaine moest, een Liemeriaan uit Loo. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns