Volledig scherm
PREMIUM
Personeel van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem voert actie. Foto ter illustratie. © Gerard Burgers

Verpleegkundigen zijn de engelen van deze maatschappij

Column Remco KockDenk aan stakende, tractoren als tanks gebruikende, het verkeer gijzelende boeren. In Groningen ramden ze de deuren van het provinciehuis open. De boeren gedroegen zich als boeren. Boertig, bruut. Assertief, bijna agressief. De boerenboodschap was duidelijk: fuck niet met ons. Resultaat: staking geslaagd.

Vergelijk stakende boeren – veelal mannen – met stakende zorgmedewerkers. Op deze website zag ik een filmpje. Verzorgers, verpleegkundigen en artsen die zich voor de hoofdingang van Rijnstate verzamelden, gewapend met…. Een papiertje. Op dat papiertje de tekst van een protestliedje.

Op de melodie van ogen-oren-puntje-van-je-neus zong een leger lieve vrouwen (en enkele lieve mannen): ,,Altijd onderbetaald-onderbetaald. En moeten opgeschaald-opgeschaald. Stop nu eindelijk met die flauwekul-flauwekul. Al jaren ver onder de nul-onder de nul.”

Hoogtepunt was deze zin: ,,Als wij werken als Den Haag-als Den Haag, gaat alles veel te traag-veel te traag.” De vredige staking weerspiegelde de beroepsgroep: in de zorg werken lieve mensen.

Quote

Nooit zag ik mensen zo hard werken als de verpleeg­sters

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns