Volledig scherm
Agenten in actie bij de verkeerscontrole in Cuijk. © SK-Media

18 auto's in beslag genomen en 16 mille geïnd op parkeerplaats bij McDonald's in Cuijk

CUIJK - Bij een grote verkeerscontrole op de parkeerplaats bij McDonald's in Cuijk heeft de Belastingdienst donderdagmiddag 18 auto's in beslag genomen. 

Dertien auto's zijn direct afgevoerd vanwege belastingschulden. Ook is er in totaal voor bijna 16.000 euro aan achterstallige vorderingen geïnd. Het grootste bedrag was 1.890 euro.

Boetes

De politie heeft gistermiddag tijdens de gezamenlijke actie met de Belastingdienst en de Douane twaalf bekeuringen uitgedeeld. Dat varieerde van technische mankementen aan voertuigen en te zwaar beladen wagens tot nog openstaande boetes, waarvan de hoogste bijna 200 euro was. Ook kreeg iemand een bon omdat die te veel gedronken had.

Douanemedewerkers namen in Cuijk nabij de op- en afritten van de A73 een kleine hoeveelheid hennep in beslag. Ook schreven ze één proces-verbaal voor de verboden brandstof rode diesel uit en betrapten ze twee bestuurders die met een buitenlands kenteken reden, terwijl ze in Nederland wonen.

Een speciale aanleiding de gezamenlijke controle donderdag in Cuijk te houden was er niet. ,,We plannen dit soort acties nou eenmaal eens in de zoveel tijd’’, aldus een politiewoordvoerder. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Opluchting nadat Project X-feest in de kiem werd gesmoord: ‘Ik ben geen ijskonijn’
    PREMIUM

    Opluchting nadat Project X-feest in de kiem werd gesmoord: ‘Ik ben geen ijskonijn’

    CUIJK - Dinsdagavond 4 december 20.00 uur. Burgemeester Wim Hillenaar krijgt een whatsappje binnen op zijn mobiel. Een berichtje dat zijn werkweek op de kop zal zetten. Een alerte inwoner maakt hem attent op een bericht op Facebook, waarin gesproken wordt over een Project X-feest in Katwijk vrijdagavond. Hillenaar informeert direct de politie. ,,Waar ik toen aan dacht? Aan het uit de hand gelopen Project X-feest in 2012 in Haren. Maar ik was er toen nog, moet ik zeggen, vrij relaxed onder.’’

Maasland