Volledig scherm
De brandende vrachtwagen op de A73. © SK-Media

A73 richting Nijmegen uren dicht door brandende vrachtwagen

UpdateVIANEN - In een vrachtwagen met oplegger op de A73 ter hoogte van Vianen is in de nacht van maandag op dinsdag brand uitgebroken. De vrachtwagen vervoerde grote balen papier, die zijn gaan branden. 

Mogelijk gebeurde dat na een klapband. Vanwege de brand was de A73 in de richting van Nijmegen tussen Haps en Cuijk afgelopen nacht urenlang in zijn geheel afgesloten. Tegen 06.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. Lange tijd was de rechterrijstrook nog dicht, zodat Rijkswaterstaat bergingswerkzaamheden kon uitvoeren. Daarom moest het verkeer nog rekening houden met vertraging bij Boxmeer, zo meldt de ANWB. Inmiddels is de weg helemaal vrij. 

Eerder op de ochtend werd het verkeer tussen Maasbracht en Nijmegen nog omgeleid via Eindhoven. Die omleiding is inmiddels ook opgeheven. 

Brandweerlieden van Oeffelt en Haps kwamen ter plaatse, net als de waterwagen van St. Anthonis. Niemand raakte gewond door de brand. De vrachtwagen liep veel schade op. Ook aan het wegdek van de snelweg ontstond schade. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland