Volledig scherm
Beregenen van grasland mag deze maanden ook overdag. © Bert Jansen

Aa en Maas: ‘Meer ruimte voor beregenen grasland en sportvelden met grondwater’

CUIJK - De waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel hebben de tijd verruimd waarop grasland en sportvelden mogen worden beregend. Bij aanhoudende droogte, waar nu sprake van is, kunnen er problemen ontstaan voor grasland en sportvelden. 

Normaal mag grasland in juni en juli tussen 11.00 – 17.00 uur niet worden besproeid met grondwater. Deze beperking in de vergunning is bedoeld om de grondwatervoorraad te beschermen. De Brabantse waterschappen heffen deze beperking voor de duur van tien dagen op. Vanaf 1 augustus mag wettelijk weer de hele dag met grondwater beregend worden.

Zuinig zijn

De waterschappen doen een dringend beroep om alleen te beregenen als het echt noodzakelijk is. De afgelopen maanden heeft het onvoldoende geregend om het tekort aan grondwater aan te vullen. Er is ook veel water verdampt uit de bodem. Zuinig zijn met water is, zo laten de waterschappen weten, zowel voor de landbouw als de natuur van groot belang. Om het watertekort op te heffen is een langere periode van neerslag nodig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland