De pont tussen Cuijk en Middelaar.
Volledig scherm
De pont tussen Cuijk en Middelaar. © Ed van Alem

Aangepaste tijden veerdiensten tussen Brabant en Limburg

CUIJK/SAMBEEK/VIERLINGSBEEK - De veerdiensten tussen Brabant en Limburg hebben hun dienstregelingen aangepast. Als gevolg van de corona-crisis is er minder aanbod. In de praktijk komt het er op neer dat de pontjes in de avonden eerder stoppen.

Stonden ze daar, vier wielrenners om kwart over zeven ’s avonds aan de Limburgse zijde bij het pontje tussen Cuijk en Middelaar. De pont lag stil en bleef daar liggen.

Het was het gevolg van de aangepaste vaartijden van de veren die Brabant met Limburg verbinden. In Cuijk zou vanaf 1 april de pont Spes Mea volgens het zomerrooster varen tot 21.00 uur. Maar vanwege de coronacrisis is dat 19.00 uur.  

Pierre II

Tussen Sambeek en  Afferden stopt de Festina Lente om 20.30 uur in plaats van de oorspronkelijke 21.30 uur en bij Vierlingsbeek naar Bergen houdt de veerbaas er om 20.00 in plaats van de gebruikelijke 22.00 uur mee op. ‘Vanwege het verminderde aanbod’, meldt de eigenaar van de Pierre II. 

Voor de wielrenners die in de avonduren nog een rondje willen fietsen betekent het dus omrijden. Via de brug bij Oeffelt, over de A73 of de brug bij Well.

Handgel

Op de veerponten zijn maatregelen getroffen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. ‘We hebben al onze schippers en kaartverkopers voorzien van water en zeep en/of desinfecterende handgel op de veerpont’, meldt veerbaas Ton Paulus.  ‘Schippers en kaartverkopers is gevraagd zo min mogelijk contact met onze klanten en met elkaar te hebben.  Wij vragen u uitdrukkelijk om niet in de stuurhut te komen.’

Maasland