Horeca-ondernemer Niels Celissen blaast de Cuijkse horeca, waar de Maasstraat uitkomt op de Grotestraat, nieuw leven in. Links op de hoek zijn hotel-bistro. Rechts (foto uit februari) begint hij een nieuw restaurant.
Volledig scherm
Horeca-ondernemer Niels Celissen blaast de Cuijkse horeca, waar de Maasstraat uitkomt op de Grotestraat, nieuw leven in. Links op de hoek zijn hotel-bistro. Rechts (foto uit februari) begint hij een nieuw restaurant. © Ed van Alem

Afsluiten straten in centrum Cuijk zorgt voor verwarring

CUIJK - De voorgenomen afsluiting over ongeveer een maand van grote delen van de Grotestraat en Maasstraat in het centrum van Cuijk tot voetgangersgebieden, zorgt nu al voor veel verwarring.

De voltallige oppositie in de gemeenteraad van Cuijk, onder aanvoering van D66 en PvdA, vindt het plan waarmee verkeerswethouder Gerard Stoffels tot een autovrije zone op vastgestelde tijden wil komen, te onduidelijk.

Winkelgebied

Een motie van D66 en PvdA, gesteund door VVD, GroenLinks en SP, haalde het gisteravond niet. D66 had graag gezien dat de Maasstraat op vaste tijden aan beide kanten afgesloten wordt. Met het oog op ‘een autovrij plein’ tussen alle, deels nieuwe horeca in. Mariëlle van Zuilen (D66): ,,Ook met het oog op Cuijk als aantrekkelijk winkelgebied.’'

Doordeweeks zijn straks, aldus Stoffels, van 18.00 tot 05.00 uur geen auto’s welkom in de Grotestraat en Maasstraat. In het weekend wordt dit deel van het centrum autovrij van zaterdag 13.00 tot maandag 05.00 uur. ,,Winkels moeten ook nog bereikbaar kunnen zijn. Het gaat om een goede mix’', aldus de wethouder.

Bioscoop

Stoffels zegt dat met iedereen overlegd is. ,,Deze uitkomst is de grootste gemene deler. Er is overlegd met centrummanagement, horeca, ondernemers, kerkbestuur, wijkraad, schouwburg en de nieuwe bioscoop.’'
In de nieuwe verkeerssituatie worden Kerkstraat en Maasstraat eenrichtingsstraat. ,,De Maasstraat helemaal afsluiten zorgt voor meer verkeer over het Maasveld, dat daar niet geschikt voor is’’, aldus de wethouder.

Mike van Diemen (GroenLinks) drong nog vergeefs aan op twee pilots met verschillende afsluitingen. ,,Dan kun je ook echt vergelijken.’'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland