Stewards van de vervoerder op de Maaslijn houden een oogje in het zeil.
Volledig scherm
Stewards van de vervoerder op de Maaslijn houden een oogje in het zeil. © Ed van Alem

Al 2.000 handtekeningen voor roc-studenten tegen storingen Maaslijn

BOXMEER/ NIJMEGEN - Ze hebben in korte tijd al heel wat steunbetuigingen binnen. De studenten van ROC Nijmegen die de vele vertragingen, storingen en uitval van treinen op de Maaslijn tussen vooral Boxmeer en Nijmegen spuugzat zijn. 

Begin deze maand staat de teller voor hun petitie voor beter vervoer op de Maaslijn op tweeduizend handtekeningen. 

Studenten van klas 1D van het Nijmeegse regionaal opleidingscentrum zijn ruim een maand geleden hun actie begonnen. Ze  willen onder meer treinen die op tijd rijden en reisplanner-apps waarop te zien is wanneer treinen vol zitten.

Fixhetov.nl

Nu komen deze jongeren uit Brabant en Limburg, zeggen ze, vaak te laat door de problemen van Arriva op het regionale spoor. Soms, bij urenlang oponthoud, komen ze zelfs helemaal niet op school. Behalve een flyer ‘Wij zijn hier klaar mee!’ hebben ze een website gelanceerd (fixhetov.nl).

Ze vinden dat Arriva eindelijk voor structurele oplossingen moet zorgen. Ook deze week waren er weer problemen met de treinen op de Maaslijn bij Cuijk. Zowel dinsdag als woensdag strandden reizigers op het spoor tussen stations in, omdat de trein defect bleek. Navraag bij Arriva leert dat het om dezelfde trein ging die beide dagen de geest gaf. De vervoerder zegt dat het ‘toeval’ is. Het waren volgens een woordvoerster ‘twee afzonderlijke, kleine defecten'.  

Fabriek Zwitserland

Arriva heeft elk treinstel nu hard nodig. De Maaslijn is een van de drukste regionale spoorlijnen van het land, zeker in de wintermaanden. Eén treinstel kan Arriva nu sowieso niet inzetten, omdat dit voertuig voor langere tijd voor een flinke reparatie naar de fabriek in Zwitserland is.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland