Volledig scherm
© Appke

Appke geeft antwoord op vraag: Hij wil seks en ik niet, wat nu?

CUIJK - Een proef in het Land van Cuijk waarbij jongeren via een speciaal WhatsApp-nummer laagdrempelig en gratis aan sociaal werkers vragen kunnen stellen over bijvoorbeeld seksualiteit, (digitaal) pesten, school, drank en drugs, wordt een blijvertje. In het nieuwe jaar willen de jongerenwerkers van project Appke, dat onder de vlag van het Centrum voor Jeugd en Gezin Land van Cuijk wordt uitgevoerd, verder uitrollen op onder meer sociale media.

Werden voor de zomer met name brugklassers bezocht, in 2017 wordt Appke, zoals het blauwe figuurtje met een vraagteken boven zijn hoofd heet, met extra voorlichting ook in andere klassen van het voortgezet onderwijs geïntroduceerd. Kunnen jongeren met tienerproblemen hun prangende vragen nu nog alleen doordeweeks van 09.00 tot 21.00 uur whatsappen naar 06-20260829, vanaf het nieuwe jaar is het wellicht ook mogelijk om in de weekeinden snel antwoorden te krijgen op verstuurde berichtjes.

Seks
Appke werd in april gelanceerd. Inmiddels hebben 800 jongeren Appke als contact in hun mobiele telefoon staan. Van eind april tot begin oktober, de onderzochte periode, hebben 82 jongeren een vraag gesteld op het speciale nummer. Onderwerpen waarover veel bericht wordt zijn seksualiteit, geaardheid, pesten, scheidingen en depressie. Er komen relatief veel vragen over seks binnen zoals 'mijn vriendje wil seks en ik niet, wat nu?'

Maasland