Volledig scherm
PREMIUM
Bij de groenstraat in Haps moet tegenwoordig 7,50 euro betaald worden om groenafval te mogen storten. © Archief Ed van Alem

'Betalen voor zakken, om groenafval in Land van Cuijk gratis te maken'

HAPS - Is het mogelijk om voor de zakken voor het plasticafval 10 cent per stuk te vragen? Zo zou het inleveren van groenafval weer gratis kunnen worden.

Het is een vraag die de Cuijkse coalitiepartij Liberaal Land van Cuijk stelt. Het geeft de onrust aan die is ontstaan nu bij de milieustraat 7,50 euro betaald moet worden voor een aanhanger groen. Dat tarief is op 1 augustus ingevoerd.

De bestuurscommissie afval (BCA) in het Land van Cuijk en Boekel ging over tot het laten betalen voor een aantal soorten afval om een gat van 728.000 euro te dichten. Gemeenteraden gingen akkoord, maar komen nu vooral in verzet tegen het betalen voor groenafval.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland