Bewoners bedanken gemeente en politie na Project X Katwijk: ‘Ze hebben hun stinkende best gedaan’

videoKATWIJK - Bewoners van Katwijk bedanken de gemeente Cuijk en politie voor het ‘adequate en kordate’ optreden bij het aangekondigde Project X-Feest. 

Quote

Het was voor ons een opluchting dat alle mensen buiten het dorp werden afgevangen

Joep Burhorst, voorzitter van dorpsraad Katwijk

‘Hierdoor hebben jullie schade en onrust weten te voorkomen. Wij hebben ons veilig gevoeld en zijn erg opgelucht’, schrijft de dorpsraad, die namens alle inwoners spreekt, zaterdag op Facebook.

Katwijk zat de afgelopen week in onzekerheid nadat een digitale uitnodiging, die een 15-jarige inwoonster stuurde vanwege haar verjaardagsfeestje, was ‘gekaapt’. Op een later offline gehaalde evenementenpagina op Facebook lieten vervolgens 8.000 mensen weten dat ze op haar feestje zouden komen. Nog eens 18.000 zeiden geïnteresseerd te zijn. De Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar gaf afgelopen week herhaaldelijk aan dat er vrijdagavond geen feest zou zijn in Katwijk.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland