Bijzonder afscheid van stratenmaker Henk (Robbie) Robben: iedereen in de auto

videoCUIJK - Eigenlijk hadden ze een afscheid gewild met een erehaag, gevormd door 140 mensen. Want Henk (Robbie) Robben (68) was iemand die heel veel mensen in Cuijk wel kenden. Hij heeft als stratenmaker heel wat straatjes en stoepjes gelegd.

Maar de corona-maatregelen gooiden roet in het eten.

Geen erehaag.

Ook niet als iedereen keurig 1,5 meter afstand houdt.

En uitvaartdiensten mogen maar met een klein groepje mensen gehouden worden. ,,Terwijl er meer dan tweehonderd rouwkaarten waren verstuurd”, zegt Ruud Robben.

Uitvaart
Volledig scherm
Uitvaart © Ed van Alem

Een erehaag van auto's

Henk Robben.
Volledig scherm
Henk Robben. © Ed van Alem

Er werd een alternatief gezocht en gevonden. Vanochtend reden de mensen die wilden met de auto door de Mgr Nölenstraat in Cuijk.

Vanuit de auto konden ze door een geopend raampje een bloem of een kaartje afgeven en kregen ze van een hand met handschoenen een bidprentje aangereikt. Even tijd voor een woordje, een begroeting met de nabestaanden en een blik op het tafeltje waar een flesje bier stond en een pak shag lag, de rubber hamer waarmee hij stenen aansloeg.

,,Dit is voor ons een mooi afscheid. Toch een manier om de vele mensen die hem kenden er bij te kunnen betrekken”, aldus zoon Ruud.

De familie staat bij het huis van Henk en deelt daar bidprentjes uit aan genodigden die in in auto voor rijden.
Volledig scherm
De familie staat bij het huis van Henk en deelt daar bidprentjes uit aan genodigden die in in auto voor rijden. © Ed van Alem

Maasland