Één van de zaaltjes waarin het vertelfestival Boek&Bal in 2019 plaatsvond. Hier luistert een deel van het publiek aandachtig naar de Boxmeerse vertelster/dichteres Mientje Wever.
Volledig scherm
Één van de zaaltjes waarin het vertelfestival Boek&Bal in 2019 plaatsvond. Hier luistert een deel van het publiek aandachtig naar de Boxmeerse vertelster/dichteres Mientje Wever. © Nico van Ast

Boek&Bal vs. Boekenbal: Cuijkse club staat voor naam

CUIJK - Het Cuijkse Boek&Bal onderzoekt of het de strijd aan kan gaan met de organisatie achter het traditionele nationale Boekenbal, de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Het CPNB vindt de naam Boek&Bal te veel op Boekenbal lijken en dreigt met een rechtszaak.

De Cuijkse vrijwilligers leggen zich niet zomaar neer bij het voorstel van CPNB om de boel te schikken en de naam Boek&Bal te veranderen. ,,We onderzoeken nu of het juridisch mogelijk is. We hebben een advocaat ingeschakeld’’, zegt voorzitter Willem van Beek van De Kneep.

Boek&Bal is in Schouwburg Cuijk. Het is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, schrijversplatform De Kneep en BiblioPlus. Dit jaar is het op zaterdag 7 maart. Het gaat zeker door, onder welke naam dan ook, laat De Kneep weten.

Het is de derde editie, maar als het aan CPNB ligt wel de laatste keer onder de huidige naam. CPNB wil voor 5 maart duidelijkheid.

,,We hebben dus nog een week’’, zegt Van Beek. ,,De komende dagen gaan we ook praten met andere initiatieven. In Boxtel heb je ook een Boek&Bal, op dezelfde manier geschreven. Dat gaat gewoon door. Of hebben ze daar nu dezelfde problemen?’’

Maasland