Volledig scherm
PREMIUM
© M Kuster

Boer zoekt vrouw: jonge vrouwentekort in de regio Land van Cuijk

LAND VAN CUIJK/ GENNEP - Jonge singles in de regio Land van Cuijk en Gennep hebben de mannen voor het uitkiezen: er is al jaren sprake van een mannenoverschot. De jonge vrouwen verhuizen om te studeren. En keren niet terug. Met alle gevolgen van dien. 

Volledig scherm
© M Kuster

,,De vrouwen vinden in de stad een man en stichten daar een gezin. De verjonging blijft hierdoor in de stad’’, zegt krimpdeskundige Jan de Vaan uit Beugen. ,,Dit is een probleem dat we eigenlijk nu al moeten tackelen. Want het versterkt de vergrijzing. Een ander grote kwestie in dit gebied, waar we toch al mee te maken hebben.’’

In Brabant blijft één op de drie universitair geschoolde jongeren ‘op het dorp’ wonen, blijkt uit het onderzoek van BrabantKennis. 

Dat jonge vrouwen vertrekken van het platteland en de mannen achterblijven gebeurt niet alleen in Land van Cuijk. Ook in de Achterhoek en Noord-Limburg kennen ze het probleem. Het mannenoverschot heeft meer effect op de regio dan alleen het beperkte aanbod op Tinder. 

Quote

Mannen vinden daarnaast minder snel een partner en zijn dus vaker alleen­staand

Woordvoerder CBS
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland