Volledig scherm
© anp

Boete voor rammen lantaarnpaal en weigeren alcoholcontrole

DEN BOSCH/CUIJK - Een 36-jarige man uit Letland ramde op 16 juni een lantaarnpaal in Cuijk en ging er vervolgens als een haas vandoor. Toen agenten die het ongeval hoorden gebeuren hem lieten stoppen, weigerde hij mee te werken aan een alcoholcontrole. 

Politierechter C. Alberts legde de man daarom vrijdagmiddag in Den Bosch een boete op van 1300 euro en een rijontzegging van 10 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De Let had ruzie gehad met zijn vrouw, vertelde de man vrijdagmiddag tegen politierechter C. Alberts in Den Bosch. ,,Ik reed die avond daarom naar de parkeerplaats nabij mijn werk.” De verdachte wilde daar gaan slapen. De man woonde in Duitsland met zijn familie en had werk in buurt van Nijmegen. Om daar te komen, reed hij door Cuijk heen. En daar ging het bijna twee maanden geleden mis.  

Quote

Ik had die dag drie biertjes en een shotje op

Verdachte

Twee agenten hoorden die dag een harde klap, in de buurt van de McDonalds in Cuijk. Ze renden naar buiten en zagen een automobilist voorbij komen. Die vertelde dat er er een man 'rare inhaalmanoeuvres maakte' op de weg. De politiemensen stuitten kort daarop op de verdachte, die achter stuur van een wagen zat, met een paar forse deuken en lakbeschadigingen. Het kostte weinig tijd om uit te zoeken wat er was gebeurd; een lantaarnpaal in de buurt was aangereden en hierop zat dezelfde lak, als op de wagen van de Let.

De agenten spraken de man aan. Ze roken meteen dat hij gedronken had. De verdachte weigerde echter pertinent mee te werken aan een ademanalyse. Het bleef daarom onduidelijk hoeveel hij had gedronken. ,,Ik had die dag drie biertjes en een shotje op”, gaf de man gistermiddag aan. ,,Maar dat was vier uur voor ik in de auto stapte.”
Het Openbaar Ministerie had de man aangeklaagd voor het 'weigeren van een ademanalyse': de straf die daarop staat was gelijk aan de straf die zou worden opgelegd aan iemand die een extreem hoge hoeveelheid alcohol had gedronken en achter het stuur kroop. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland