De nieuwe fietsbrug, gezien vanaf de Cuijkse kant.
Volledig scherm
De nieuwe fietsbrug, gezien vanaf de Cuijkse kant. © artist impression

Bouw fietsbrug Cuijk-Mook begint in 2019

CUIJK/MOOK - De langverwachte fietsbrug over de Maas tussen Cuijk en Mook kan in 2019 gebouwd worden, nu met bouwcombinatie ZÜBLIN-HSM de aannemer bekend is die de constructie gaat bouwen naast de spoorbrug tussen Limburg en Brabant. Het bouwen van de nieuwste Maasbrug, ook voor voetgangers, kost 12 miljoen euro. 

23 reacties

 • M. Lith

  3 jaar geleden
  Echt een verbetering!
 • mitchy

  4 jaar geleden
  De brug is 147 meter lang en 6 meter breed, dan zou zo íets 4,5 miljoen kosten voor een luxe brug https://ipvdelft.nl/wat-kost-een-brug/
 • mitchy

  4 jaar geleden
  ik verbaas me zeer over de tijd die het kost om deze fietsbrug te realiseren, nog niet gesproken over de financiering. Dit zou vorig jaar al gereed moeten zijn voor veel minder. Die aanbestedingen vragen geld, maar het kan ook voor veel minder!
 • Hans

  4 jaar geleden
  19 miljoen is een schijntje. Daarvoor kun je nog geen 2 km snelweg aanleggen, een brug gaat al helemaal niet. Zelfs een simpel verkeersviaduct over een smalle plattelandsweg kost al een miljoen. Voordeel van een fietsbrug is, dat ie ook véél langer meegaat omdat hij relatief licht belast wordt: geen vrachtwagens, fietser rijden veel langzamer en hebben veel smallere banden.
 • Manfred

  4 jaar geleden
  Wat een reacties van verstokte automobilisten zeg. Niet-fietsforensen. De leegheid (en stilstand) van die levens schokt me...