Volledig scherm
De politie zoekt nog naar de dader van de beroving. © SK-Media

Bouwvakker rijdt in Cuijk met fiets tasjesdief klem

CUIJK - Een al wat oudere man is dinsdagmiddag gewond geraakt toen hij beroofd werd van zijn tas. Hij moest voor behandeling van schaafwonden aan hoofd en hand naar de huisarts. De tas keerde terug dankzij een bouwvakker die het zag gebeuren. 

Het slachtoffer liep met zijn vrouw in de buurt van de Maasboulevard en Tuigleerstraatje toen hij een fietser zag aankomen. Hij stopte om hem voor te laten gaan, maar de fietser griste zijn tas bij hem weg. De man kwam ten val maar pakte volgens de politie in een reflex de achterkant van de fiets vast. 

Gevolg was dat de dader ook viel. Hij vluchtte rennend verder. Een bouwvakker die in de buurt aan het werk was, zag het gebeuren, pakte de fiets en ging achter de tasjesdief aan. Driehonderd meter verder reed hij hem klem.

De dader stamelde een aantal keren sorry en gaf de tas terug. De bouwvakker keerde daarop met tas terug naar het slachtoffer om te kijken of hij nog hulp nodig had.  

De tasjesdief is nog spoorloos. Volgens de politie gaat het om een ongeveer 40-jarige man met blonde stekels, met bril, zwarte jas en normaal postuur. 

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland