Volledig scherm
Volleybal in Cuijk. © Ed van Alem

Boze volleyballers dreigen met vertrek uit Cuijk

CUIJK - Volleybalclub Volt dreigt Cuijk de rug toe te keren, nu de gemeente voor nog eens vijftien jaar wil samenwerken met Laco als exploitant/eigenaar van sportcentrum De Kwel in Cuijk. 

Volt-voorzitter Wim Bruinenberg is het zat. ,,Laco zal ook de komende jaren niet investeren. In het nieuwe contract zie ik daar geen garanties voor. Doorgaan met Laco is geen optie.’’ Volgens Bruinenberg komt het nieuwe voorstel ook ‘uit de lucht vallen’. ,,We zijn er de laatste tijd ook niet meer bij betrokken geweest.’’  

Hotel Van der Valk

Dat in de nu voorliggende overeenkomst staat dat er in Cuijk ook de komende vijftien jaar geen ruimte is voor een tweede sporthal, steekt de Cuijkse volleyballers. Met Hotel Van der Valk heeft Volt al eens gesproken over een plan voor een nieuwe sporthal. ,,Straks worden de gemeente en de binnensportverenigingen opnieuw gegijzeld door Laco.’’

In een brandbrief aan de Cuijkse politiek slaat Volt, goed voor bijna 400 leden, alarm. Ook badmintonclub BVC is in de pen geklommen om zich te beklagen over Laco. Eerder geruzie over een kapotte vloer ligt nog vers in ieders geheugen.

Alles naar Beers?

Bruinenberg: ,,Als het moet, kunnen we al onze wedstrijden en trainingen in Beers afwerken. Dan moeten we wel wat inschikken. We willen graag het volleybal vanuit Cuijk blijven promoten. Maar zo laat de gemeente ons geen keus.’’ Volt is ontstaan uit een fusie van clubs uit Cuijk, Beers en Grave.  

Op maandag 17 december buigt de gemeenteraad zich over het Laco-voorstel. Vorige week bleek al dat zowat alle fracties het een slecht plan vinden hoe sportwethouder Maarten Jilisen met Laco verder wil. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verdachten illegale vogelhandel uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    Verdachten illegale vogelhan­del uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    DEN BOSCH / BOXMEER - De verdachten van het illegaal vangen, verhandelen en kopen van beschermde vogels in Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek in 2014, ontkenden deze week bij het gerechtshof in Den Bosch fel dat ze iets verkeerd hadden gedaan. ,,Ik heb bekennende verklaringen onder druk afgelegd”, stelde een 59-jarige man uit Afferden. De rechtbank had hem een celstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Maasland