Volledig scherm
De brand ontstond rond acht uur. © SK-Media

Brand in fabriekshal Katwijk onder controle

KATWIJK - De brand die donderdagavond woedde bij het bedrijf Lentse Potgrond in het Brabantse Katwijk was binnen een kleine twee uur onder controle. De brand ontstond rond 20.00 uur. Er was sprake van een flinke rookontwikkeling. 

De omgeving van het bedrijf werd meteen afgezet. Aanvankelijk werd door de politie gesproken van explosiegevaar maar dat bericht werd later tegengesproken. 

Een achttal brandweerkorpsen was ter plekke om het vuur te bestrijden. De brand ontstond in het gebouw, vermoedelijk door een storing aan een transportband. De rookvorming die ontstond was volgens de gemeente Cuijk 'hinderlijk maar bevatte geen schadelijke stoffen'.

Hoe groot de schade is, is niet bekend.  

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verdachten illegale vogelhandel uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    Verdachten illegale vogelhan­del uit Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek blijven ontkennen

    DEN BOSCH / BOXMEER - De verdachten van het illegaal vangen, verhandelen en kopen van beschermde vogels in Beugen, Heijen, Boxmeer, Oeffelt en Milsbeek in 2014, ontkenden deze week bij het gerechtshof in Den Bosch fel dat ze iets verkeerd hadden gedaan. ,,Ik heb bekennende verklaringen onder druk afgelegd”, stelde een 59-jarige man uit Afferden. De rechtbank had hem een celstraf van 8 maanden opgelegd, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Maasland