Volledig scherm
PREMIUM
Marco Reijnen en Esther Faasen van Soulutions Pastry & Desserts. © Raphael Drent

Bruidstaart met vijf Chinese kruiden: ‘Eten doe je ook met je ogen’

columnDe bonbon met paprika, aardbei en szechuanpeper in de vulling was in de testfase al een succes. Het hoeft echt niet altijd zoet te zijn, als je moet kiezen tussen al het lekkers van de patisserie.

Het zijn vaak kunstwerkjes die in de etalage van de patissier staan. Van buiten, maar ook van binnen. Hoe ze eruit zien is zeker belangrijk. Maar de verschillende structuren en smaken in een taartje, gebakje of bonbon brengen het tot leven. ,,Met de hap van een moorkop ervaar je één smaakbeweging, een gebakje met verschillende structuren en smaken blijft rollen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland