Burgemeester Cuijk doet beroep op ouders om Project X-feest: Voorkom dat uw kind in de cel belandt

CUIJK - Burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk doet donderdagavond een beroep op de ouders van jongeren die vrijdagavond naar Katwijk, nabij Cuijk, willen komen vanwege een aangekondigd Project X-feest. ‘Overtuig uw kinderen dat ze vrijdagavond op een veel leukere manier kunnen doorbrengen dan in een Brabantse politiecel’, stelt hij in een persbericht. 

‘Maak hen duidelijk dat zij niet welkom zijn. Komen ze toch naar Cuijk, dan kunnen de gevolgen dusdanig zijn dat ze die hun leven lang met zich meedragen.’

De gemeente Cuijk en de politie zeggen rekening te houden met alle mogelijke scenario’s voor vrijdagavond. Welke voorzorgsmaatregelen precies zijn getroffen, is onduidelijk. Daar doet de gemeente alleen uitspraken over wanneer dat ‘noodzakelijk’ is. De voorbereidde acties worden, indien nodig, in ieder geval ‘strikt’ toegepast. Dat is zo afgesproken met het Openbaar Ministerie. 

‘Wij willen en moeten de veiligheid van de inwoners van Katwijk/gemeente Cuijk bewaken en kunnen niet toestaan dat anderen hun veiligheid in gevaar brengen’, zegt burgemeester Hillenaar. ‘De politie zal daadkrachtig en doortastend optreden tegen personen die naar Cuijk komen om bewust onrust te veroorzaken.’

‘Er is geen feest, er komt geen feest’, blijft hij, net als hij woensdag al deed, benadrukken.

Volledig scherm
Wim Hillenaar, burgemeester van Cuijk. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland