Volledig scherm
Burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk. © Ed van Alem

Burgemeester Cuijk: we gaan iedereen tegenhouden die naar Project X-feest komt

CUIJK - Burgemeester Wim Hillenaar is niet van plan bezoekers van een project X-feest in Katwijk toe te laten in het dorp. ,,Onze lijn is: er is geen feest in Katwijk en er komt geen feest in Katwijk", laat hij in een officiële verklaring weten. Hoe de gemeente en politie dit gaan aanpakken is nog niet duidelijk. Ze houden alle opties open: het dorp afsluiten, ME achter de hand houden of een noodbevel.  Dit zal in de loop van de week duidelijk worden.

Quote

Gezien de omstandig­he­den kunnen we niet anders dan ons voorberei­den op alle scenario’s.

Wim Hillenaar, Burgemeester Cuijk

,,Ik spreek namens de gemeenschap van Cuijk - en in het bijzonder de verontruste bewoners van het kerkdorp Katwijk - wanneer ik zeg dat onze inzet is en blijft om ervoor te zorgen dat personen van buiten Cuijk, die vrijdag met verkeerde bedoelingen hier naar toe komen, worden tegengehouden”, zegt hij verder in een reactie op de onrust en opschudding die is ontstaan in het dorp en de gemeente.

Een onschuldige feestuitnodiging van een 15-jarig meisje uit Katwijk via Snapchat werd woensdagmiddag gekaapt en op Facebook gezet. Binnen korte tijd kondigde vele duizenden bezoekers naar het feest te komen. ,,De informatie die in samenwerking met de politie inmiddels is vergaard en geduid, geeft ons aanleiding om met meerdere opties rekening te houden”, laat burgemeester Hillenaar in de verklaring weten. ,,Dat doen we ook. Gezien de omstandigheden kunnen we niet anders dan ons voorbereiden op alle scenario’s.” 

Donderdag gaan de gemeente en de politie weer in overleg over de te treffen maatregelen voor vrijdag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland