Varkenshouderij Hama (links) en het voedselbos-in-aanleg van Harrie Schepers (rechts) aan de Broekkant in Beers.
Volledig scherm
PREMIUM
Varkenshouderij Hama (links) en het voedselbos-in-aanleg van Harrie Schepers (rechts) aan de Broekkant in Beers. © Google Streetview

Buurman mag varkensstal niet uitbreiden van ex-veehouder: ‘Een ex-roker hoeft meeroken ook niet te pikken’

DEN HAAG / BEERS - Is het gek als de eigenaar van een voormalige varkensstal een uitbreiding van het varkensbedrijf van de buren tegenhoudt omdat hij bang is voor besmettelijke endotoxines in de lucht?

10 reacties

 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Staatsvijand nummer een = overheid. >>>o. m.: Q-koorts-affaire, toeslagen-kwestie, stikstof-affaire, leugens over luchtwassers, nertsen-corona, op een na de laatste in Europa met vaccineren, en zo kun je nog heel lang door gaan. Denk maar aan de zorg, die gestript is..!
 • Jan

  1 maand geleden
  Is dit niet eenzelfde situatie als in Elst, daar mocht de buurman niet meer blijven wonen. Hier gaat de buurman zichzelf ook onmogelijk maken. Gelijke monniken gelijke kappen? Of hier ook verhuizen of in Elst deze mensen terug laten komen. Het is toch van de zotte dat hier geen landelijke regels voor zijn. Iedere gemeente kan maar zijn eigen regels maken.
 • Pirke

  1 maand geleden
  Waarom zouden varkenshouders niet mogen uitbreiden? Als wet- en regelgeving dit toelaat mag dit gewoon, waarom zouden varkenshouders gediscrimineerd moeten worden?
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Varkensboeren moesten toch minderen? Waarom al dat demonstreren en dan toch een bedrijf beginnen? Blijkbaar loont het tich.....Dit lijkt mij ook geen boer, maar een harde ondernemer (helaas)
 • Willem

  1 maand geleden
  Inderdaad, wanneer stopt die bezopen uitbreiding van varkensbedrijven eens?
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Maasland