Volledig scherm
Het echtpaar Twan en Els van Dijk in de eigen bakkerij in Beers. Foto: Theo Peeters

Buurtsupers Beers en Gassel openen in zomer 2017

BEERS/GASSEL - In eigen dorp voor de boodschappen en een praatje weer naar een volwaardige dorpssuper? Inwoners van Beers en Gassel kunnen dat vanaf komende zomer. Want dan opent zorgorganisatie Pluryn in zowel Beers als Gassel nieuwe vestigingen van een Buurtmarkt, met streekproducten.

Beers en Gassel gaan samenwerken, omdat de Graafse kern te klein is voor een zelfstandige Buurtmarkt.

Metamorfoses
In Beers wordt bakkerij, annex mini-super Van Dijk aan de Gildeweg hiervoor vertimmerd en vernieuwd. En in Gassel ondergaat de zogeheten dorpsservicewinkel aan het Julianaplein in 2017 een gedaanteverwisseling met naast flinke uitbreiding van het superassortiment onder meer ook een boodschappenservice en een kleine wasserij.

Zowel Beers als Gassel krijgt ook een uitgebreide coffee corner, zodat inwoners elkaar kunnen ontmoeten om even gezellig bij te kletsen.

Gassel heeft nu alleen een broodcorner van bakker Bongaards en een verkooppunt van slagerij Hermanussen.

Succes
In het Groesbeekse kerkdorp Breedeweg runt Pluryn, actief in Gelderland, Noordoost-Brabant en Noord-Limburg, al enkele jaren succesvol een supermarkt waar mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Dit zijn veelal mensen met een (verstandelijke) beperking, maar ook mensen die om andere reden niet aan de bank komen.

Meer hierover, met onder meer een interview met bakker Twan van Dijk uit Beers in De Gelderlander van donderdag 17 november, editie Maasland, of via onze e-paper.

Maasland